X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Gurbulea: Se creează impresia că nu putem face ordine în niciun domeniu (VIDEO)

16 iul. 2014,, 16:00   Societate
4788 0
Foto: noi.md
„Mi se creează impresia că statul nu este în stare să cîștige nicio bătălie pentru ordine în niciun domeniu”, a declarat pentru NOI.md fostul procuror general al Moldovei Valeriu Gurbulea.

Referindu-se la problema microbuzelor de rută din Chișinău, care este acum una actuală pentru capitală, interlocutorul a subliniat că „i s-a creat o impresie foarte clară că Primăria Chișinău, funcționarii de stat responsabili pentru transportul de pasageri nu doar că nu sînt în stare să facă ordine, dar nici nu sînt interesați de aceasta”.

„Motivul este simplu: comisioane impunătoare, sistem de încasări abuzive de jos în sus, datorită căruia în buzunarele funcționarilor nimeresc bani frumoși. Cine va renunța benevol la o troacă plină? Această schemă poate fi dărîmată doar prin voință politică și abia ulterior prin munca asiduă a organelor de drept”, este convins expertul.

Gurbulea este convins că „Primăria intenționat nu efectuează o analiză cel puțin tangențială, or, nu este greu de determinat cîți pasageri transportă un microbuz pe zi, cît combustibil cheltuie, de cîți bani este nevoie pentru exploatarea și reparația mașinii”. „Și după aceasta ar putea să calculeze și să raporteze societății civile dacă acest domeniu este rentabil sau nu”.

„Primăria acționează intenționat, pentru a lăsa părților teren pentru manevre: șoferilor de maxi-taxi – dreptul de a declara că domeniul lor nu este rentabil, de aceea ei sînt nevoiți să încalce regulile de circulație, Primăriei – dreptul de a declara că solicitarea de majorare a tarifelor este neîntemeiată. Și totul rămîne neschimbat”, a menționat fostul procuror general.

„Toate acestea capătă forme urîte: infractorul își rezervă dreptul de a încălca legile. Se creează impresia că nu Primăria și microbuzele de pasageri există pentru beneficiul locuitorilor și oaspeților capitalei, ci noi existăm pentru ca ei să-și umple buzunarele și să întrețină o mulțime de funcționari din contul nostru”, a conchis Gurbulea.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?