X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

SIS-ul va avea dreptul să blocheze site-urile locale

16 iul. 2014,, 16:30   Politică
6126 7
Foto: livejournal.com
Serviciul de Informații și Securitate ar putea avea dreptul să blocheze provizoriu paginile web locale care vor conține mesaje cu caracter extremist sau separatist. Prevederea se conține într-un proiect de lege care vizează combaterea activității extremiste, înaintat de un grup de deputați ai Coaliției.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Valeriu Streleț, amendamentele propuse la legislația actuală vin să creeze condiții SIS-ului pentru a-și putea realiza atribuțiile în vederea prevenirii și combaterii extremismului.

„Este un proiect absolut necesar, care acoperă golurile din legislație și vine să prevină acțiunile cu caracter extremist și amenințările la adresa securității statului. Misiunea acestor modificări este de a oferi pe de o parte cadru legal pentru acumularea probelor și pentru a stabili caracterul exact al sancțiunilor care se cer pentru asemenea tip de acțiuni”, a explicat Valeriu Streleț.

Prin acest proiect deputații vor să interzică înregistrarea asociațiilor obștești care au ca scop desfășurarea activității extremiste. Inițiativa prevede și instituirea așa-numitului mandat de securitate, care va oferi structurilor SIS-ului dreptul de a intercepta discuțiile telefonice, de a înregistra materiale video şi audio cu o cameră ascunsă. Deputații comuniști au criticat proiectul, precizînd că acesta va avea consecințe grave asupra întregii societății. Și liberalii s-au opus inițiativei, avertizînd că proiectul riscă să fie declarat neconstituțional.


Inițiativa prevede modificarea unor articole din Codul penal, Legea privind contracararea activităţii extremiste și Legea cu privire la asociațiile obștești. Inițiativa urmează să fie supusă votului mîine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?