X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Publicarea subiectelor la examenele de bacalaureat va fi sancționată aspru

16 iul. 2014,, 14:45   Politică
4123 2
Foto: ipn.md
Persoanele care vor publica subiectele examenelor de bacalaureat, dar și soluțiile acestora vor fi sancționate contravențional. Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Educației, care a fost votat astăzi în prima lectură de deputați.

Inițiativa vizează atît persoanele care vor publica subiectele examenului pînă la începerea acestuia, cît și pe cele care vor posta itemii rezolvați pe parcursul desfășurării probei. Astfel, persoanele fizice se vor alege cu amenzi ce variază între 1000 și 3000 de lei, în cazul persoanelor juridice vor aplicate amenzi de 5000-8000 de lei, iar persoanele cu funcţie de răspundere pe lîngă amendă riscă să fie private de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

Potrivit viceministrului Educației Igor Grosu, implementarea proiectului nu necesită mijloace financiare suplimentare.

„Obiectul proiectului a fost extins, prin sancționarea nu doar pentru publicarea subiectelor examenelor de bac, dar și a soluțiilor acestora și prin sancționarea pentru publicarea atît pe durata desfășurării examenelor, cît și după acesta”, a precizat Igor Grosu.

Documentul urmează a fi adoptat de parlamentari și în lectura a doua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?