X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Rusia amenință Marea Britanie cu represalii în urma refuzului vizelor pentru participarea la Salonul aeronautic Farnborough

15 iul. 2014,, 09:15   Externe
5351 3
Foto : rambler.ru
Rusia a amenințat luni Marea Britanie cu represalii după ce unor membri ai delegației ruse care urmau să participe la Salonul aeronautic de la Farnborough li s-a refuzat viza de intrare pe teritoriul britanic, relatează agenția DPA.

Ministerul britanic de externe a explicat acest refuz prin faptul că la respectiva manifestare nu au fost invitați reprezentanți ai guvernului rus, în semn de protest față de acțiunile din Ucraina.

Însă Ministerul rus de Externe a emis un comunicat în care califică decizia Londrei drept 'un act inamical' ce ar putea antrena măsuri de răspuns din partea Moscovei.

Potrivit ministrului rus al industriei și comerțului, Iuri Slyusarm, jumătate dintre cei 350 de membri ai delegației ruse participante la Salonul de la Farnborough nu au obținut viza. MAE rus a precizat la rîndul său că printre cei cărora li s-au refuzat vizele se numără și tehnicienii care trebuiau să asigure funcționarea aparatelor ruse prezentate.

MAE rus mai reproșează guvernului britanic că a refuzat anterior vizele delegației ruse pentru alte două manifestări comerciale, respectiv un tîrg de produse alimentare organice, desfășurat în luna aprilie, și unul mai recent în sectorul securității informatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?