X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alexei Pușkov: Ucraina independentă nu există

14 iul. 2014,, 02:38   Externe
10182 21
Foto: evromaidan2014.com
Potrivit președintelui Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe Alexei Pușkov, Ucraina independentă nu există, țara devine un satelit absolut al Occidentului.

"Pretențiile de " independență", sincer vorbind, nu sînt convingătoare, pentru că nicio Ucraină independentă astăzi, pur și simplu nu există. Este o Ucraină, care, probabil, ar fi vrut să devină independentă, dar a devenit complet dependentă de donatorii din Occident și de Statele Unite ale Americii", - a declarat el într-un interviu pentru "Rossiiskaia Gazeta", care va fi publicat luni, 14 iulie.

Politicianul a recunoscut cu regret că o alternativă serioasă la cursul pro-american, anti-rus al autorităților ucrainene în prezent nu există. El a explicat: "Această țară este total dependentă de Occident. Ea are acum peste $100 miliarde datorii externe, dintre care $20 miliarde trebuie rambursați în curînd. Și, dacă nu ar fi sprijinul politic și financiar al țărilor occidentale, ar fi o țară în stare de faliment, un stat eșuat, care ar putea să se dezintegreze. Susținerea Occidentului îi asigură un careva nivel de supraviețuire. "

Alexei Pushkov este sigur de faptul că criza din Ucraina a devenit o criză internațională. "Faptul că Ucraina este în prezent obiectul atenției și eforturilor internaționale, se datorează, în primul rînd, Kievului. Căci acolo situația a fost adusă la război și nu s-au găsit modalități independente de soluționare a contradicțiilor, ceea ce a generat numeroase victime și exodul a zeci de mii de oameni din Ucraina", - a afirmat Pușkov, citat de ITAR-TASS.

"Noua conducere de la Kiev a mers pe calea susținerii ultra-naționaliștilor, care au organizat masacrul de la Odesa. Ea zi cu zi, oră de oră încalcă drepturile omului în partea de est a țării. Și, de fapt, conducerea ucraineană dorește ca problemele ei să fie rezolvate de Occident, dar împotriva Rusiei", - subliniază politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?