Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rospotrebnadzor are pretenţii faţă de fructele şi legumele conservate din Moldova

11 iul. 2014,, 12:45   Economie
3866 0
Foto: blogspot.com
Direcţia Rospotrebnadzor pentru regiunea Moscova a înaintat pretenţii faţă de produsele unui şir de întreprinderi de conserve din Moldova, specializate în produse conservate din fructe şi legume, printre care şi lideri în acest domeniu în Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează un comunicat al autorităţii ruse, în legătură cu plîngerea cetăţenilor de calitatea mărfurilor alimentare, produse în Moldova, la efectuarea monitorizării de stat a comerţului de produse alimentare, la verificarea fructelor şi legumelor conservate au fost depistate încălcări.

Acestea vizează produsele fabricare de S.A. Alfa-Nistru, RM, Soroca, str. Ştefan cel Mare, 131 (porumb dulce în cutie de tinichea de 340 g; porumb dulce conservat în boabe, sterilizat, ambalat în vid); Natur Bravo, RM, Chişinău, str. V.Alecsandri, 103/1 (Mazăre verde în cutie de tinichea de 420 g); Coval & Co, RM, Cantemir, str. Boris Glavan, 9 (Compot din caise întregi; compot din vişine cu sîmbure; compot din prune întregi).

Rospotrebnadzor indică la faptul că aceşti furnizori "au încălcat cerinţele legislaţiei în privinţa protecţiei drepturilor consumatorilor", care s-au evidenţiat prin "înşelarea consumatorilor despre masa adevărată a mărfii livrate". Alte pretenţii au fost înaintate din cauza încălcării cerinţelor de marcare a produselor furnizorilor menţionaţi.

Producţia SRL Sorvest-Agro, RM, Briceni, s. Corjeuţi ("Roşii marinate "Скатерть-Самобранка", borcan de sticlă, 720 ml) nu corespunde cerinţelor GOST-R 54648-11 "Conserve. Roşii în suc. Condiţii tehnice generale".

Serviciul anunţă că desfăşoară acţiuni de depistare a acestei producţii şi ia măsuri pentru a nu permite comercializarea acesteia pe piaţa din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?