Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Experții danezi prognozează prăbușirea statalității ucrainene

11 iul. 2014,, 00:40   Externe
8766 8
Foto : romanian.ruvr.ru
Democraţia din Ucraina a eşuat, iar ţara este aproape de faliment, scrie publicaţia daneză Jyllands-Posten. În sprijinul acestei poziții, ziarul invocă opinii ale unor experţi.

„Ucraina este aproape de faliment, avem de-a face cu un stat insolvabil în care puține mai funcționează. Să califici Ucraina drept o „a doua Somalie” poate ar fi prea mult, dar lucrurile merg spre aceasta”, afirmă general-maiorul Karsten Jacob Møller, expert în cadrul Institutului danez pentru Cercetări Internaționale, fost atașat militar la ambasadele Danemarcei la Moscova, Kiev și Minsk.

Opinia lui Møller este împărtăşită și de Klaus Mathisen de la Academia Militară din Copenhaga. „Lucrurile se îndreaptă spre un stat nesustenabil. Văd o posibilă destrămare a Ucrainei”, a spus Mathiesen.

Potrivit lui Møller, declaraţiile politicienilor occidentali despre situaţia din Ucraina sunt neîntemeiate în majoritatea cazurilor. „Noi, cei din Vest, preferăm în special o gîndire unilaterală, în alb-negru, cînd e clar unde este binele și unde este răul. Drept rezultat, prezentăm dorita dezvoltare democratică a Ucrainei drept realitate”, a spus Møller.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?