X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

A fost închis dosarul penal privind spargerea de către Serghei Cernev a anvelopelor automobilului lui Formuzal

9 iul. 2014,, 16:00   Societate
3858 1
Foto: noi.md
Procuratura Găgăuziei a închis dosarul penal privind spargerea de către Serghei Cernev a anvelopelor başcanului autonomiei, Mihail Formuzal.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa din autonomie, procurorul adjunct interimar al UTA Găgăuzia, Valeri Hudoba, a concluzionat că în deteriorarea proprietăţii de stat în sumă de 12,9 mii de lei "nu există nici o crimă".

Hudoba consideră că acţiunile sale sînt justificate, deoarece "se bazează pe hotărîrea plenarei Curţii Supreme de Justiţie din 19 iunie 2006".

În aceasta se vorbeşte că "încălcare gravă a ordinii publice (...) sînt considerate astfel de acţiuni intenţionate care încalcă dur şi demonstrativ regulile morale şi publice ale existenţei şi sînt deosebit de îndrăzneţe".

Din mărturiile lui Cernev şi imaginile de pe înregistratorul video din automobilul başcanului este evident că "Cernev a tăiat anvelopele în secret".

"Nu au fost identificaţi martori şi, de aceea, "este imposibil de stabilit faptul că acţiunile lui Cernev încalcă dur şi demonstrativ regulile morale şi publice de convieţuire", a spus Hudoba.

În decizia sa se menţionează că "nu putem afirma că acţiunile lui Cernev, care a tăiat roţile automobilului, conţin elemente ale infracţiunii, prevăzute de partea 1 a art. 287 al CP RM".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?