Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Chirtoacă: Dezmățul șoferilor de microbuze nu poate fi oprit din cauza incapacității poliției

7 iul. 2014,, 12:21   Societate
3597 2
Foto: noi.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că pe numele administratorilor de microbuze care activează cu încălcări trebuie intentate dosare penale, iar licențele de activitate ale acestora – retrase. Potrivit edilului, măsurile luate de reprezentanții Primăriei, dar și de poliție în privința șoferilor de microbuze nedisciplinați s-au dovedit a fi ineficiente.

„Șoferii încalcă permanent regulile, de dimineață pînă seara. La mijloc sînt ani de zile de inacțiune sau acțiune nesemnificativă din partea celor care trebuie să verifice comportamentul în trafic și de aici obrăznicia lor, pentru că nu la timp au fost pedepsiți și nu sistematic, faptul că din cînd în cînd s-a mai făcut cîte o razie, sau s-a aplicat cîte o amendă nu i-a descurajat. Șoferii nu sînt pedepsiți pentru încălcări, pentru că nu este capacitate din partea poliției”, a menționat Chirtoacă în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

La rîndul lor, reprezentanții Direcției transport public și căi de comunicație a Primăriei au anunțat că vor cere rezilierea contractelor și retragerea licențelor de activitate a administratorilor rutelor de microbuz 120 și 155. Vicedirectorul Direcției, Vitalie Butucel, a menționat că pe parcursul acestui an licențele a doi operatori de transport au fost retrase de Camera de Licențiere, însă, prin decizia instanței de judecată, una dintre licențe a fost restabilită. Mai mult, funcționarii de la Primărie susțin cu nu dețin prea multe pîrghii pentru sancționarea administratorilor de microbuze.

Săptămîna trecută două microbuze, unul de pe linia 155 și altul de pe linia 120, au fost implicate în două accidente rutiere, în urma cărora mai multe persoane, printre care și minori, au fost rănite. În cel de-al doilea caz o fetiță a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni. Șoferii ambelor microbuze au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit poliției, de la începutul anului, din vina șoferilor de microbuze, în municipiu s-au produs 11 accidente rutiere, în timpul cărora aui fost accidentate circa 40 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?