X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Justiţiei a pus punct în litigiul dintre transportatorii auto

5 iul. 2014,, 13:30   Societate
6052 0
Foto: noi.md
Conducerea Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA) a anunţat despre rezolvarea unui conflict intern care a durat mai multe luni, informează NOI.md cu referire la PUBLIKA.md.

"În sfîrşit s-a terminat epopeea de un an de zile. Toţi în Asociaţia obştească necomercială AITA sînt egali, fără cote de participare, fără procente, un asociat – un vot", a declarat preşedintele Asociaţiei Grigore Bernavschi.

Ministerul Justiţiei l-a confirmat în funcţia de preşedinte pe Grigore Bernavschi şi a stabilit că membrii asociaţiei nu pot deţine cote de participare. Cu o zi înainte de decizia Ministerului, fostul secretar general al AITA a încercat să intre cu forţa în clădire, dar a fost oprit de membrii asociaţiei.

Acum, transportatorii speră că îşi vor putea desfăşura activitatea fără probleme şi că carnetele TIR se vor ieftini.

"Vom face un audit al tuturor deciziilor din ultimii ani şi vom identifica toate prevederile ilegale pe care le-au impus transportatorilor", a precizat unul din acţionarii AITA Anatolie Triteac.

Noua conducere a organizaţiei a declarat despre necesitatea de a informa în regim de urgenţă Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere privind decizia de a primi din nou dreptul de a elibera carnete TIR. Acest drept a fost anulat din data de 1 iulie, din cauza disensiunilor între membrii AITA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?