X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

O nouă interdicție de difuzare a filmelor în limba rusă în cinematografele din Moldova

5 iul. 2014,, 09:00   Societate
9253 11
Foto: blogspot.com
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat pe 3 iulie în lectură finală Legea cu privire la difuzarea filmelor în cinematografe în limba originală cu titre românești, informează NOI.md.

Redactorul ziarului „Nezavisimaia Moldova”, Corneliu Mihalache, a comentat această decizie a autorităților: „Din punct de vedere teoretic, este o decizie corectă, deoarece așa e în toate țările lumii. Însă din punct de vedere practic, aceasta ucide industria noastră cinematografică. Mulți spectatori nu vor mai merge la cinema. Este mai degrabă o decizie politică, cu tentă rusofobă, or, este simbolic că CCA a interzis retransmisia postului de televiziune „Rossia 24”. Subliniez, legal vorbind este o decizie corectă, însă la noi acest lucru se produce foarte rapid. Nu există o perioadă de tranziție pentru a face totul exact cum trebuie”, consideră Mihalache.

Proprietarul rețelei de cinematografe „Patria”, Victor Șelin, la fel a comentat această decizie pe o rețea de socializare. „Statul a interzis difuzarea filmelor în limba rusă în cinematografe! Statul ne-a obligat să difuzăm filme în chineză, japoneză, germană sau engleză cu titre în română! Așa spune legea!... Acum jumătate de an rețeaua „Patria” a început să difuzeze filme în limba engleză cu titre în moldovenească, însă în sală erau ocupate doar 0,5% din numărul de scaune! Aceste măsuri radicale vor distruge piața liberă a serviciilor!”, a scris Șelin.

Legea va intra în vigoare din momentul publicării în „Monitorul Oficial”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?