X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: Petrenco ar trebui să-și depună mandatul

4 iul. 2014,, 12:47   Politică
4855 0
Foto: noi.md
Deputatul comunist Grigore Petrenco nu a coordonat cu conducerea formațiunii decizia de a vota de unul singur împotriva ratificării Acordului de asociere cu UE, în condițiile în care ceilalți deputați comuniștii au părăsit sala în timpul procedurii de vot. Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni la postul Național 4.

Politicianul a menționat că Grigore Petrenco nu mai are nicio perspectivă în cadrul PCRM, după ce a fost exclus din organele de conducere ale formațiunii. Potrivit lui Voronin, în aceste circumstanțe Petrenco ar trebui să-și depună mandatul de deputat.

„Pe el l-au jignit, pentru că nu i-au dat voie să ia cuvîntul. El a votat ca să se clarifice cu ei mai departe. Nu a coordonat cu mine această decizie. El e supărat pe noi că l-am eliberat din conducerea partidului și o să fie tot timpul supărat. Eu nu știu definitiv, dar cred că nu o să mai aibă perspectivă să fie deputat în Parlament din partea PCRM. El deja nu-i în echipă, în mod cinstit ar trebui să-și depună mandatul”, a explicat Voronin.

Totodată, liderul PCRM a vorbit și despre situația unui alt deputat exclus din organele de conducere ale formațiunii, Iurie Muntean. „Tovarășul nostru Muntean lucrează în fracțiune, în teritoriu, cu el nu avem probleme. Dați-i pace să se gîndească, meditează omul”, a menționat Voronin.

Amintim că Grigore Petrenco a fost unicul deputat comunist care a participat la procedura de vot, pe marginea ratificării Acordului de asociere cu UE, în timp ce restul membrilor fracțiunii s-au abținut. Petrenco a votat, alături socialiști, împotriva ratificării documentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?