Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Inspecția procurorilor are trei membri noi. Cine a promovat concursul

4 mar. 15:07   Politică
1936 0

Inspecția procurorilor are trei membri noi. Aceștia au fost numiți în funții prin decizia Consiliului Superior al Procurorilor, aprobată la ședința de astăzi, 4 martie.

Concursul a fost promovat de candidații Mircea Roșioru - 9,05 puncte, Tudor Grati - 8,58 puncte, Igor Eșanu - 7,69 puncte acumulate la proba interviu.

„(…) CSP a hotărît: a luat act de informația privind punctajele finale acumulate de către candidații la funcția de inspector în cadrul Inspecției Procurorilor (…). A-i desemna învingători ai concursului public pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției Procurorilor pe Mircea Roșioru, Tudor Gratii și Igor Eșanu. A numi în funcția de inspector în cadrul Inspecției Procurorilor pe Mircea Roșioru, Tudor Gratii și Igor Eșanu (…)”, a declarat președintele CSP, Dumitru Obadă.

Potrivit legislației, Inspecția procurorilor este un organ din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, care este constituit din 9 inspectori și dispune de autonomie funcțională, transmite Noi.md cu referie la unimedia.info.

Durata mandatului de inspector este de 6 ani. Inspectorul poate fi numit doar pentru un singur mandat, prin concurs public.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?