Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Reprezentantul OSCE a încercat să o convingă pe Ștanski să nu admită autoizolarea Transnistriei (VIDEO)

2 iul. 2014,, 10:40   Societate
3639 0
Foto: noi.md
Administrația de la Tiraspol trebuie să facă tot posibilul pentru a nu admite autoizolarea regiunii transnistrene, în condițiile semnării de către autoritățile Republicii Moldova a Acordului de asociere cu UE. De acest lucru a încercat să o convingă reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Radojko Bogojevic, pe șefa departamentului de externe a Transnistriei, Nina Ștanski, în cadrul unei întrevederi.

Potrivit ambasadorului Bogojevic, autoritățile transnistrene trebuie să găsească o cale de adaptare la noile circumstanțe economice, în condițiile asocierii Moldovei la UE.

„Am încercat să o conving pe Nina Ștanski să nu se autoizoleze de la acest proces de dezvoltare, de la prevederile Acordului de asociere și să găsească o cale pentru a proteja companiile din stînga Nistrului și a populației de acolo”, a explicat ambasadorul în cadrul unui briefing susținut alături de vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Și oficialul de la Chișinău a ținut să precizeze că autoizolarea regiunii nu este o soluție pentru liderii de la Tiraspol. Potrivit lui Carpov, problema implementării Acordului de asociere în partea stîngă a Nistrului este o prioritate a agendei bilaterale de negocieri.

„Comunicarea reprezentanților Tiraspolului cu experții de la Chișinău este vitală pentru implementarea Acordului semnat cu UE, este elementul care va permite companiilor din regiunea transnistreană împreună cu companiile de pe malul drept al Nistrului să profite de oportunitățile pe care le oferă noile acorduri”, a explicat Carpov.

În cadrul briefingului, cei doi oficiali au anunțat că în urma solicitării din partea delegațiilor rusă și tiraspoleană, următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2, preconizată pentru luna iulie curent, a fost amînată pentru 11-12 septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?