X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Renato Usatîi se pronunță împotriva „democrației glamuroase”

2 iul. 2014,, 15:00   Societate
6389 11
Foto: noi.md
Curtea de Apel a respins săptămîna curentă recursul Partidului Nostru și a dat cîștig de cauză Ministerului Justiției, care a refuzat să înregistreze modificările din Statut și redenumirea fostului Partid Popular Republican în „Partidul Nostru”, notează NOI.md. Reprezentanții Ministerului Justiției și-au motivat decizia prin faptul că nu a fost respectată procedura de convocare a congresului partidului.

Renato Usatîi a contestat această decizie în instanțele de judecată, însă încă de vineri se știa care va fi decizia. Sute de adepți ai formațiunii care au venit să-și susțină liderul la Curtea de Apel contau pe supremația legii și a bunului simț, însă argumentele aduse de Partidul Nostru nu au fost luate în calcul.

Ieri a fost pronunțată doar partea rezultativă a verdictului, cea motivațională urmînd să fie prezentată peste cîteva zile. Cu o mare doză de probabilitate se poate afirma că instanța de judecată va repeta argumentele expuse de Ministerul Justiției, potrivit cărora congresul Partidului Nostru a fost convocat cu trei zile înainte de prevederile Statutului.

Avocatul Ministerului Justiției, care a respins propunerea de împăcare a părților expusă și de judecător, și de reclamant, a făcut aluzie la valorile europene, declarînd că Partidul Nostru, prin nerespectarea propriului statut, a încălcat drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor Moldovei.

„Cum se poate afirma că la noi în țară se respectă legea, dacă în realitate cîștig de cauză are «democrația glamuroasă», cînd judecătorii sînt impuși să adopte orice decizie convenabilă puterii. Gata cu glumele! Voi arăta tuturor ce înseamnă «șahul de Fălești»! Promit că în fiecare zi voi oferi cîte cinci motive informaționale care vor «exploda» nu doar spațiul mediatic moldovenesc, ci și cel internațional. Dacă legea funcționează, ea trebuie să funcționeze pentru toți!, a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?