Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bursa de Valori din Мoldova trebuie să fie "confortabilă" pentru vînzători şi cumpărători

20 iun. 2014,, 15:45   Economie
4908 0
Foto: manager.ro
Procedura de vînzare la Bursa de Valori trebuie să fie simplă şi confortabilă pentru vînzătorii şi cumpărătorii de acţiuni, consideră directorul Bursei de Valori a Moldovei (BVM), Corneliu Dodu.

Potrivit agenţiei "Infotag", citînd interviul acordat de el ziarului "Capital Market", condiţiile atractive şi confortabile vor permite multora să iasă din umbră, de pe urma căruia va avea de cîştigat şi Bursa de Valori şi economia ţării.

Vorbind despre valorile mobiliare ale societăţilor pe acţiuni: bănci, companii de asigurare, ce lucrează cu atragerea surselor populaţiei, precum şi care au o anumită semnificaţie pentru economia Moldovei, preşedintele BVM a îndemnat ca faţă de aceştia să existe anumite cerinţe şi mecanisme de formare a valorilor mobiliare, precum şi informarea regulatorilor pieţei.

"Personal, am temeri cu privire la reglementarea excesivă a pieţei şi crearea unor bariere suplimentare, ceea ce va descuraja potenţialii investitori şi vînzători", a menţionat directorul Bursei.

În opinia lui, restricţiile, introduse de Moldova, la gajarea acţiunilor, implicarea acţiunilor băncii la capitalul social, obţinerea permisiunii pentru deţinerea pachetelor de peste 1% nu va contribui la dezvoltarea pieţei de valori a ţării.

"Părerea mea este că ar fi mai raţional nu de stabilit restricţii totale, ci depistarea şi pedepsirea vinovaţilor, dacă sînt", consideră directorul BVM, Corneliu Dodu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?