X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În Găgăuzia se va desfășura primul Forum al vinificatorilor din regiunea Mării Negre

17 iun. 2014,, 10:20   Societate
2883 0
Foto: noi.md
Primul Forum al vinificatorilor din regiunea Mării Negre va avea loc în perioada 3-4 iulie la Comrat. Evenimentul va fi organizat la inițiativa Comitetului executiv al Găgăuziei cu susținerea unor companii vinicole din regiunea Mării Negre, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Se preconizează că la acest eveniment de amploare vor participa cunoscuți vinificatori din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Georgia, Moldova.

La forum vor mai participa reprezentanți ai Comisiei Eurasiatice, ai ministerelor agriculturii și organelor de reglementare, deputați, distribuitori, în total – peste 100 de persoane.

În prima zi a forumului vor avea loc mese rotunde cu participarea analiștilor din domeniu și economiștilor, de vază care studiază sectorul agrar al țărilor din regiune. Participanții vor discuta probleme ce țin de situația din agricultura statelor respective, accentul fiind pus pe căile de dezvoltare a ramurii vinicole și stabilirea unor reguli și sisteme de comerț reciproc avantajos.

În a doua zi a forumului se va desfășura expoziția producției vinicole.

Organizatorii afirmă că desfășurarea acestui eveniment va permite crearea unor premize pentru consolidarea grupurilor de afaceri în problema dezvoltării ramurei viticole și vinicole în regiune, crearea unor programe comune de atragere a investițiilor și controlul asupra calității, realizarea unei politici de piață consolidate și extinderea piețelor de desfacere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?