Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Serghei Lavrov: Nu știu cum Deșcița va mai putea să comunice și să lucreze cu noi

16 iun. 2014,, 12:31   Externe
6582 11
Foto : golos-ameriki.ru
Ministrul ucrainean de externe Andrii Deșcița, care l-a insultat în public pe președintele rus Vladimir Putin, și-a permis declarații care 'întrec orice limită a decenței', a declarat duminică șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, citat de agenția de presă rusă RIA Novosti.

Într-o declarație făcută sâmbătă seara în fața unei mulțimi furioase, la un pas să ia cu asalt Ambasada Federației Ruse din Kiev — în urma morții a cel puțin 46 de militari ucraineni după ce avionul în care se aflau aceștia a fost doborît de insurgenți cu armament rusesc în estul Ucrainei — ministrul ucrainean de externe a rostit în fața jurnaliștilor cuvinte obscene la adresa șefului statului rus, în ideea ca așa va reuși 'să detensioneze' atmosfera, după cum a explicat el ulterior.

MAE rus a trimis o notă oficială de protest la Kiev, a declarat Lavrov. Kremlinul a anunțat că își va exprima poziția în legătură cu acest incident doar după reacția diplomației ruse.

'Îndeosebi m-a surprins în mod neplăcut faptul că un ministru de externe vine la așa-numiții protestatari și încearcă fie să îndemne mulțimea, fie participă la această orgie, permițându-și declarații care depășesc orice limită a decenței', a afirmat Lavrov.

'Înțeleg că are de la cine să învețe, pentru că cei care astăzi susțin în mod activ actualele autorități ucrainene la Washington nu se feresc nici ei de cuvinte tari, dar cu toate acestea un diplomat, așa cum este Deșcița, trebuie să fie mai selectiv în exprimare', a spus ministrul rus de externe, făcînd aluzie la un incident în care a fost implicat subsecretarul de stat american Victoria Nuland. Într-o convorbire telefonică, în urmă cu câteva luni, cu ambasadorul SUA în Ucraina și care a fost postată pe Internet, o voce atribuită ei rostea cuvintele 'Fuck the EU'.

'Nu știu cum Deșcița va mai putea comunica și lucra cu noi' după aceasta, a mai adăugat Lavrov, exprimîndu-și totodată dezamăgirea că partenerii occidentali ai Moscovei nu au susținut proiectul de declarație înaintat în Consiliul de Securitate al ONU în legătură cu violențele din fața Ambasadei Federației Ruse la Kiev.

'Partenerii noștri occidentali mi-au dat asigurări și mie și diplomaților noștri că îi condamnă pe ucraineni, dar atunci cînd am înaintat un proiect corespunzător de declarație în Consiliul de Securitate au refuzat să-l sprijine. Au încercat să-l lege de condamnarea incidentului cu avionul, doborât în sud-estul Ucrainei și de mai multe lucruri, fără nicio legătură cu subiectul central — inviolabilitatea misiunilor diplomatice nu poate fi condiționată', a spus șeful diplomației ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?