X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicolae Timofti i s-a plîns președintelui Comisiei Europene

12 iun. 2014,, 17:54   Politică
4978 10
Foto: presedinte.md
În cadrul întrevederii cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Nicolae Timofti l-a informat pe oficialul european despre tentativele unor forțe din interiorul țării de a bloca parcursul european al Republicii Moldova.

Într-o notă informativă a președinției se precizează că forțele interne la care a făcut referire Timofti ar fi ghidate de centre de putere din exterior, fără a explica însă despre cine este vorba. În replică, Barroso i-a explicat președintelui că pentru contracararea propagandei antieuropene liderii de la Chișinău trebuie să organizeze o amplă campanie de informare a cetățenilor despre avantajele semnării Acordului de asociere.

Demnitarul european a subliniat importanța reformării sistemului judecătoresc și intensificării luptei cu corupția. „Supremația legii va restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului”, a menționat oficialul.

Precizăm că Jose Manuel Barroso se află într-o vizită de două zile la Chișinău. Oficialul a mai vizitat Moldova în noiembrie 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?