X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vladimir Voronin i-a adresat o scrisoare lui Jose Manuel Barroso

12 iun. 2014,, 16:14   Politică
5070 3
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care atenționează asupra faptului că proiectul Acordului de asociere cu UE a divizat societatea moldovenească.

În demersul adresat lui Barroso, fracțiunea comuniștilor enumeră șapte argumente în defavoarea semnării Acordului de asociere cu UE.

Potrivit comuniștilor, partea politică a documentului, care se referă la domeniile securităţii şi apărării, contravine Constituţiei țării, iar unele prevederi nu țin cont de drepturile suverane ale Republicii Moldova. Potrivit fracțiunii, Acordul cu privire la Zona de Liber Schimb oferă beneficii unilaterale statelor UE, iar proiectul Acordului de asociere nu oferă perspective pentru reintegrarea ţării. Comuniștii se arată nemulțumiți și de faptul că documentul nu abordează chestiuni importante de ordin social.

Semnatarii mai precizează în scrisoare că nu se opun modernizării Republicii Moldova, dar insistă ca documentul să nu fie semnat, iar obiectivele de dezvoltare a țării să fie atinse printr-un alt proiect.

„Evaluînd proiectul Acordului, deducem că, conform opiniei Uniunii Europene, aderarea Republicii Moldova la UE în calitate de membru cu drepturi depline într-o perspectivă vizibilă nu este posibilă. În acelaşi timp, considerăm vitală modernizarea ţării pe baza standardelor şi valorilor europene în forma lor iniţială. În baza celor expuse, considerăm pripită semnarea Acordului în varianta prezentată”, se arată în scrisoarea adresată lui Barroso.

Menționăm că președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se află într-o vizită de două zile la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?