COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Socialiștii insistă asupra anulării rezultatelor recensămîntului

12 iun. 2014,, 15:20   Politică
4050 20
Foto: moldnews.md
Grupul parlamentar al socialiştilor cere anularea rezultatelor recensămîntului populației desfășurat în perioada 12-25 mai. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost propus astăzi legislativului de către deputatul socialist Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, colectarea datelor de la populație s-a desfășurat cu abateri grave de la legislație.

„Cerem anularea recensămîntului populației. Considerăm că recensămîntul a fost realizat cu grave încălcări și abateri de la lege, cu încălcarea Constituției. Au fost multiple acțiuni care contravin normei juridice și bunului simț. Nu trebuie să ne băgați pe gît ceea ce nu este normal”, a explicat Cebanu.

Propunerea deputatului socialist nu a fost însă susținută de majoritatea parlamentară.

Precizăm că anterior și deputații comuniști au avut obiecții față de modul în care s-a desfășurat recensămîntul populației și al locuințelor. Aceștia au declarat că datele cu caracter personal au fost colectate în scopuri ilegale, iar cetățenii au fost influențați și mituiți să se declare de o anumită etnie.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽