Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va beneficia în anul 2014 de la UE de 161 de milioane de euro (VIDEO)

12 iun. 2014,, 12:36   Politică
3732 7
Foto: noi.md
Republica Moldova va primi în anul 2014 din partea Uniunii Europene asistență în valoare de 161 de milioane de euro, inclusiv 30 de milioane de euro în cadrul programului suplimentar de asistență Guvernului și companiilor. Mijloacele financiare sînt prevăzute pentru pregătirea Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană și facilitarea procesului de integrare a Moldovei pe piața UE. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, în cadrul Conferinței investiționale „Republica Moldova – Uniunea Europeană”.

Potrivit oficialului european, Moldova deja este cel mai mare beneficiar de asistență din partea UE din lume pe cap de locuitor. În perioada anilor 2007-2013, asistența bilaterală a constituit peste 560 de milioane de euro, iar potrivit estimărilor, în perioada 2014-2020 suma va crește.

José Manuel Barroso a mai spus că au fost semnate programe suplimentare de asistență pentru liberalizarea regimului de vize, reformele în sectorul energetic și susținerea localităților rurale.

„În afară de aceasta, există un nou mecanism al Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător, pe care îl vom realiza în comun cu Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană Reconstrucție și Dezvoltare. Datorită mobilizării granturilor în mărime de pînă la 150 de milioane de euro, suma creditelor accesibile pentru susținerea modernizării întreprinderilor mici și mijlocii în țările care au semnat Acordul de creare a zonei de liber schimb va atinge un miliard de euro”, a declarat președintele Comisiei Europene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?