X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

În dotarea armatei ucrainene au rămas doar 10 elicoptere

12 iun. 2014,, 01:58   Externe
7728 6
Foto: noos.com.ua
"În dotarea armatei ucrainene la moment au rămas doar 10 elicoptere", - a declarat presei la 11 iunie împuternicitul pentru politica anti-corupție, Tatiana Ciornovil, transmite REGNUM.

Ciornovil a remarcat faptul că la începutul conflictului din estul Ucrainei, era vorba despre aproximativ 19 elicoptere. "Desigur, 10 elicoptere - este foarte puțin pentru o țară ca Ucraina, mai ales dacă aceasta se află în stare de război", - a spus ea. "De ce în timpul ciocnirilor militare elicopterele noastre au fost doborîte? Elicopterele noastre nu au fost dotate cu sistemul de apărare antirachetă. Ucraina trăia în pace, și ele nu au fost instalate... În prezent la uzina din Konotop sînt asamblate 2 elicoptere, contractul pentru care prevede instalarea de sisteme de apărare antirachetă", - a declarat oficialul.

Totodată, potrivit presei ucrainene, conform statisticilor oficiale, la sfîrșitul anului 2012 în dotarea Forțelor Terestre ale Ucrainei se aflau 72 de elicoptere de luptă, alte 8 elicoptere anti-submarin seaflau în dotarea Forțelor Navale ale Ucrainei. Ministerul Apărării nu a comentat deocamdată datele invocate de Ciornovil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?