Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Poroșenko a CERUT AMÎNAREA SEMNĂRII acordului de asociere cu UE

30 mai. 2014,, 11:49   Externe
7959 7
Foto : zn.ua
Omul de afaceri Petro Poroșenko, care a cîștigat alegerile prezidențiale din Ucraina, a cerut liderilor UE să amîne semnarea celei de-a doua părți a acordului de asociere din 27 iunie pentru o perioadă nedeterminată, anunță ITAR -TASS.

Potrivit agenției, Poroșenko și-a motivată cererea prin necesitatea de a stabiliza situația în țară. Potrivit președintelui nou ales al Ucrainei, acum situația socio-politică este încă în criză. Semnarea acordului de asociere va da Rusiei un pretext pentru impunerea de măsuri restrictive pentru produsele ucrainene, ceea ce ar complica și mai mult situația.

Anterior, șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Andrei Deșița a declarat că intenționează să organizeze consultări cu UE privind posibila semnare a celei de-a doua părți a acordului de asociere pînă la 27 iunie.

Poroșenko însuși, pînă acum a pledat pentru semnarea acordului cît mai curînd posibil, imediat după inaugurare. Prima parte a Acordului de Asociere UE - Ucraina a fost semnată la 21 martie, la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?