X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Ucraina ar putea crea o ZONĂ TAMPON la granița de est

29 mai. 2014,, 10:22   Externe
6754 7
Foto : segodnya.ua
Autoritățile ucrainene în viitorul apropiat vor decide cu privire la o consolidare substanțială a protecției frontierei de est a țării, inclusiv posibila instituire a unei zone tampon, transmite "Interfax", cu referire la șeful Serviciului de grăniceri, Nikolai Litvin.

Șeful Serviciului de grăniceri a subliniat că nu se pune problema închiderii graniței, care este cerută de mulți ucraineni. Frontiera poate fi închisă în orice moment, dacă vor începe confruntările militare – acest lucru este cerut de necesitățile corespunzătoare. Grănicerii, în acest caz, vor îndeplini funcții speciale și de control.

În general, Nicolai Litvin se pronunță pentru construirea de linii defensive la granița cu Rusia. " Într-un moment dificil pentru țara noastră, cu deplină responsabilitate, vreau să precizez următoarele, că Ucraina ar trebui să organizeze imediat o apărare și nu o protecție a sectorului ruso-ucrainean a frontierei de stat, cu implicarea tuturor resurselor publice, în special pe sectoarele regiunilor Lugansk și Donețk", - a spus el.

La 23 aprilie, ofițerul de presă al Serviciului de grăniceri, Oleg Slobodean, anunța că Ucraina întărește sute de kilometri a frontierei de stat cu șanțuri antitanc, pentru a preveni un posibil atac din partea Rusiei. La acea vreme, au fost amenajate peste 600 de kilometri de șanțuri și alte mijloace pentru a descuraja și a contracara posibila penetrare a forțelor armate și trupelor pe teritoriul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?