X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Dorin Chirtoacă: Majoritatea politicienilor se comportă cu statul de parcă acesta ar fi propria lor companie

23 mai. 2014,, 14:55   Societate
2907 1
Foto: noi.md
"Majoritatea politicienilor nu-şi doresc cu adevărat democraţie în Republica Moldova şi se comportă așa de parcă statul ar fi propria lor companie", a afirmat vineri primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Potrivit agenţiei "Infotag", edilul a participat la o conferinţă despre buna guvernare, în cadrul căreia a vorbit despre pericolele care ameninţă Republica Moldova.

"Pericolul intern se referă la lipsa de respect faţă de componentele unei adevărate democraţii, nu pentru că nu este posibil (de respectat democraţia - "I"), ci pentru că nimeni nu şi-o doreşte pe deplin. Majoritatea politicienilor aşteaptă pînă cînd standardele europene vor ajunge în Moldova şi poate că atunci vor renunţa la această mentalitate estică de a conduce o ţară de parcă ar fi propria lor companie", a afirmat Dorin Chirtoacă.

El a semnalat că sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova nu este întotdeauna folosit eficient de către politicieni, pe care i-a acuzat că gîndesc că în tranziţie "totul este posibil – de la a-ţi însuşi o foaie de hîrtie pînă la a privatiza un aeroport sau o bancă în circumstanţe neclare".

În ceea ce priveşte pericolul extern pentru Republica Moldova, Chirtoacă a făcut referire la instabilitatea şi conflictele îngheţate sau tensiunile din statele ex-sovietice şi a subliniat importanţa integrării europene.

"Sîntem pe calea cea dreaptă, dar trebuie să mai facem şi paşii necesari pe această cale", a concluzionat primarul Chişinăului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?