X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

REACŢIE DURĂ din partea Rusiei la DECLARAŢIILE lui PONTA

14 mai. 2014,, 11:02   Externe
13052 33
Foto: jurnalul.ro
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Rusia va reacționa într-o manieră dură la acțiunile și declarațiile lui Victor Ponta în legătură cu incidentul avionului delegației ruse la sfârșitul săptămânii trecute.

După ce premierului Victor Ponta a declarat că situația ar fi putut degenera, astfel încît să fie necesară intervenția avioanelor românești de vînătoare pentru interceptarea aeronavei în care se afla el.

'Ministerul rus de Externe pregătește și se gîndește la o reacție, o reacție care ar trebui să fie dură', a spus Rogozin, în urma unei întîlniri între premierul Dmitri Medvedev și vicepremierii cabinetului său.

'După aceasta chiar nu mai avem ce vorbi cu ei', a spus Rogozin, citat de ITAR-TASS.

În opinia sa, 'să forțezi aterizarea unui avion la bordul căruia se află mai mulți membri ai guvernului, folosind avioane de vînătoare, apărarea antiaeriană, este dincolo de glume, dincolo de orice discuții serioase și mai puțin serioase'.

'Problema nu constă în securitatea fizică a unei persoane, ci în faptul că se pune la îndoială dreptul cetățenilor ruși, din organismele de conducere ale țării, care reprezintă guvernul Federației Ruse, să traverseze spațiul aerian în tranzit', a explicat el.

Zborul vicepremierului rus înspre și dinspre Republica Moldova în 8 și 9 mai a fost însoțit de peripeții, după ce oficialul rus a declarat că mai întîi Ucraina i-a impus interdicție de zbor, iar apoi și România a interzis accesul în spațiul său aerian pentru avionul care îl transporta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?