X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Tănase i-a numit pe purtătorii panglicii Sf. Gheorghe „bîdlo”. Reacția liderului unei organizații de tineret

13 mai. 2014,, 16:14   Societate
8660 27
Foto: tribuna.md
Directorul ziarului „Timpul”, Constantin Tănase, i-a numit pe oamenii care au întins pe 5 mai la Chișinău cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe din lume ‒ "bîdlo" și "cîini a lui Pavlov".

„Tinerii ruși din Chișinău sînt o masă de manevră folosită de «organele speciale» din Rusia pentru a paraliza viața normală din R. Moldova. Acești «patrioți ai Moldovei» nu se simt parte a acestei țări, ei nu-i cunosc istoria, limba și tradițiile, îi urăsc pe moldoveni, tot «barani» (berbeci) și «bâci» (boi) îi consideră. Dacă e să-i numim printr-un singur cuvînt, aceștia formează categoria oamenilor pe care rușii îi numesc «bîdlo». Bîdla moldovenească e și ea foarte pestriță, bogată în culori și nuanțe – aceasta e masa de moldoveni manipulată care, la auzul cuvîntului «Uniunea Sovietică», salivează ca și cîinii lui Pavlov”, scrie Tănase.

Aceste afirmaţii ale lui Tănase sînt calificate de către reprezentanții organizațiilor de tineret nu altcumva decît ca fiind neofasciste.

„Tănase se ocupă de promovarea neofascismului, numind majoritatea cetățenilor țării noastre multinaționale «bîdlo», a spus pentru NOI.md preşedintele Mişcării Populare «Rodina ‒ Uniunea Euroasiatică», Igor Tuleanţev. În afară de rîs, spusele acestuia nu ne provoacă nimic ... Tănase e coloana a cincea a unui alt stat, ale cărui acțiuni au ca scop doar subminarea suveranității statului nostru. Cînd oameni asemenea lui sînt împotriva poporului multinațional, tradițiilor lui, sărbătorilor lui, în acest caz, totul este clar. Ne-am obișnuit cu faptul că în ajunul zilei de 9 mai Tănase se trezește și-şi îndreaptă întreaga activitate împotriva manifestaţiilor noastre”, a menţionat Tuleanţev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?