Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cetățenii moldoveni vor putea călători FĂRĂ VIZE în Turcia

6 mai. 2014,, 11:10   Societate
9390 0
Foto: karadeniz-press.ro
Începînd cu 1 iunie, cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Turcia, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit instituției, procedurile interne necesare pentru intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia au fost finalizate de ambele părți.

Astfel, în conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state care deţin un document de călătorie valabil (paşaport simplu sau biometric) sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară.

Totodată, cei care vor dori să călătorească în Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat vor solicita o viză de lungă şedere, se precizează în nota informativă a ministerului de externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?