Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Expert: SUA tensionează situația în Marea Neagră

24 apr. 2014,, 09:44   Externe
5215 3
Foto: informing.ru
Căpitanul în rezervă şi expertul naval Mihail Nenașev, președintele Mişcării ruse de susţinere a flotei a caracterizat comportamentul SUA.

Forţele navale americane au anunţat miercuri că fregata lansatoare de rachete USS Taylor a revenit în Marea Neagră pentru "a menţine pacea şi stabilitatea în regiune".

Nenașev spune că prezenţa fregatei americane USS Taylor în Marea Neagră reflectă dorința Washingtonului de "a inflama tensiunile" în regiune şi reprezintă "o dovadă de impertinenţă" faţă de Rusia.

"Dupa parerea mea, comportamentul SUA în Mediterana şi în Marea Neagră constituie o tentativă de a inflama tensiunile în relațiile cu Rusia şi de a face presiuni asupra aliaţilor europeni ai Casei Albe", a estimat ofițerul, citat de RIA Novosti.

In opinia lui, forţele navale ale SUA şi-ar putea întări prezenţa în Marea Neagră, motiv pentru care Rusia ar putea lua în calcul posibilitatea de a desfăşura vase de război în Caraibe şi în alte regiuni apropiate de apele teritoriale americane.

Expertul a subliniat: "Avem o atitudine calmă atît în marină, cît și în conducerea Forțelor Armate. Avem cu ce răspunde cînd va veni ceasul "X".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?