X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Președintele României: "Rusia este un ocupant, dar asta nu înseamnă că eu sînt dușmanul Rusiei"

15 apr. 2014,, 10:31   Externe
6865 6
Foto: ziarulalb.ro
„Pentru toate aceste conflicte înghețate, butonul este la Moscova. Poate să le facă să explodeze pe rînd sau toate deodată” – a declarat președintele României, Traian Băsescu, la conferința de presă după o vizită la bordul distrugătorului american Donald Cook, aflat într-o escală la Constanța.

Potrivit lui Băsescu, chiar riscînd să provoace supărarea Rusiei, el nu poate să nu spună că Moscova „este responsabilă pentru conflictul din Nagorno-Karabah”, că a „ocupat” Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria, iar acum a „anexat” Crimeea, - „dar asta nu înseamnă că le sînt dușman”.

„Chiar dacă se supără, eu, care nu le sînt dușman, din prietenie nu pot sa nu le spun că în jurul Mării Negre s-a creat un cerc de foc: Nagorno Karabah, Osetia, Abhazia, Transnistria și acum Crimeea. Cred că știm geografia la fel - și noi, la București, și diplomații de la Moscova ", - a adăugat Băsescu.

Potrivit președintelui român Rusia se supără „cînd spui Marea Neagră lac rusesc, dar așa e, e gestionată de Rusia, inclusiv prin gestionarea conflictelor înghețate. Nu m-aș fi supărat în locul lor. Ași fi recunoscut acest lucru și ași duce politica pe care trebuie să o duc", - a rezumat T. Băsescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?