X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ambasadorul Germaniei: Autorităţile moldovene vor convinge UE că luptă cu corupţia cînd vor condamna funcţionari de rang înalt

11 apr. 2014,, 12:18   Societate
3735 3
Foto: timpul.md
Autorităţile Moldovei vor convinge Uniunea Europeană că luptă cu corupţia doar cînd vor fi traşi la răspundere înalţi funcţionari de stat. Despre aceasta a comunicat joi, ambasadorul Germaniei în Moldova, Matthias Meyer, la postul de televiziune TV7.

Potrivit agenţiei "Infotag", ambasadorul a spus că i se pare exagerată condamnarea unui magistrat moldovean la 7 ani de închisoare pentru o mită de 200 de euro.

"În Germania acesta ar fi fost amendat şi i s-ar permite să activeze în continuare. Cred că dacă prin aceasta se doreşte să se demonstreze că se luptă cu corupţia, dar pe noi acest lucru nu ne impresionează. Nu noi trebuie să fim convinşi, trebuie modificat sistemul. Dar sistemul va putea fi modificat numai cînd atunci cînd cei de la putere care sînt implicaţi în acte de corupţie vor fi anchetaţi", a spus ambasadorul.

Potrivit lui, trebuie demonstrat că lupta cu corupţia are loc indiferent de funcţia deţinută sau statutul social al celui corupt.

"Oamenii trebuie să creadă şi să vadă că sistemul de justiţie îi tratează pe toţi oamenii egal. Nu se poate ca peştii mici să fie pedepsiţi, iar peştii mari să lucreze mai departe", a spus Matthias Meyer. Ambasadorul nu a exclus că actuala guvernare a Republicii Moldova riscă să plece de la conducere după scrutinul preconizat pentru luna noiembrie 2014, deoarece în societate persistă prea multe critici la adresa ei.

"Am regreta mult dacă actuala guvernare, care este una proeuropeană, ar pleca de la putere. De aceea, îi îndemnăm să fie mai atenţi la doleanţele şi problemele cetăţenilor, să promoveze cu insistenţă reformele, în special, în domeniul justiţiei", a spus Meyer.

Diplomatul a infirmat presupunerile că Uniunea Europeană ar grăbi integrarea Republicii Moldova datorită faptului că Ucraina a refuzat anterior parafarea Acordului de asociere şi de liber schimb.

"Noi vrem doar să-i ajutăm pe cetăţenii acestei ţări să pornească pe o cale corectă, care este cea a integrării europene", a spus Matthias Meyer.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?