Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Barroso: În viitorul apropiat Ucraina NU ARE ȘANSE să adere la UE

7 apr. 2014,, 17:10   Externe
5506 10
Foto : zn.ua
Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Ucraina nu este pregătită să adere la Uniunea Europeană în viitorul apropiat. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziarul german Berliner Zeitung.

"Ucraina încă nu este pregătită. Nici astăzi, nici în viitorul apropiat", - a declarat Barroso ca răspuns la întrebarea ziarului, dacă calitatea de membru al UE ar fi în măsură să ajute Ucraina în situația actuală. Totodată, șeful Comisiei Europene a subliniat că UE nu este dispusă să admită " în comunitate o țară ca Ucraina".

Cu toate acestea, Barroso a menționat că partea politică a acordului de asociere între Ucraina și semnată la 21 martie la Bruxelles, va permite o apropiere suficientă a părților pentru a "ajuta Ucraina să iasă din această situație fără speranță. Totodată fostul prim-ministru portughez a reamintit Kievului despre asistența economică promisă din partea UE în valoare de 11 miliarde de euro. " Aceasta va fi o forță motrice pentru dezvoltarea Ucrainei, stabilitatea și prosperitatea ei", - spune președintele Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?