Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Expert despre dosarul „7 aprilie”: Cineva nu este interesat să facă lumină în acest caz

7 apr. 2014,, 12:45   Societate
4106 1
Foto: abcnews.md
La cinci ani de la protestele violente din aprilie 2009, dosarul cu pricina continuă să ridice mai multe semne de întrebare, iar modul în care decurg investigațiile nu poate satisface pe nimeni. De acest lucru se arată convins analistul politic Nicolae Negru, care a făcut precizările pentru NOI.md.

În opinia analistului, mersul anevoios al anchetei în dosarul „7 aprilie” denotă faptul că cineva nu ar fi interesat să facă lumină în acest caz. Potrivit lui, există mai multe aspecte ale dosarului care puteau fi clarificate de organele abilitate, dar din anumite considerente, acestea au rămas fără răspuns.

„Mersul anchetei nu poate satisface pe nimeni. Poate așa se cuvine, dar există mai multe semne de întrebare în acest dosar. Din vina cui au fost distruse clădirile guvernamentale? De ce autoritățile nu au apărat acele instituții? Cine a dat ordin să fie aplicată violența? Sînt mai multe semne de întrebare care trebuie clarificate. Principala obiecție este – de ce imediat cupă 7 aprilie Procuratura Generală, ministerul de interne nu au reacționat operativ? S-ar părea că trebuiau luate anumite măsuri imediate. PCRM arată cu degetul spre guvernare. Se creează impresia că cineva nu este interesat să clarifice situația. Cred că, dacă s-ar dori, s-ar putea clarifica”, a menționat Negru.

Editorialistul are mai multe obiecții și față de modul în care au acționat instituțiile statului imediat după acele proteste violente. Analistul afirmă că mai multe documente importante care puteau servi ca probe în dosarul „7 aprilie” au fost distruse de conducerea Serviciului de Informații și Securitate din acea perioadă.

Menționăm că astăzi se împlinesc cinci ani de la protestele din 7 aprilie 2009. Manifestațiile din Piața Marii Adunări Naționale au început pe 6 aprilie, odată cu anunțarea rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar din 2009. În urma protestelor violente, clădirea Parlamentului, dar și cea a Președinției au fost devastate. Totodată, zeci de tineri au fost maltratați în comisariate, iar unul dintre ei, Valeriu Boboc, și-a pierdut viața.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?