Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Vicepremierul Eugen Carpov a desfăşurat la Kiev consultări privind conflictul transnistrean

7 apr. 2014,, 10:15   Societate
3074 1
Foto: noi.md
Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a efectuat joi o vizită de lucru la Kiev. Informaţia a fost făcută publică de către Serviciul de presă al Guvernului abia a doua zi.

Potrivit comunicatului, citat de agenţia "Infotag", în cadrul vizitei, Carpov s-a întrunit cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, Vitalii Iarema, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Deşiţa, preşedintele Comitetului parlamentar pentru problemele securităţii naţionale şi apărării, Vladimir Litvin, precum şi cu un grup de reprezentanţi ai comunităţii de experţi din Ucraina. Totodată, în cadrul consultărilor a avut loc "un schimb larg de opinii pe marginea unor chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale, inclusiv vizînd procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi evoluţia situaţiei din regiune".

În comunicat se afirmă că vizita se înscrie în contextul promovării dialogului politic moldo-ucrainean, demarat în rezultatul vizitei recente la Kiev a prim-ministrului Iurie Leancă.

În ultimul timp situaţia de la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene s-a acutizat. Potrivit datelor MAE al ţării vecine, publicate în martie, în Transnistria sînt instruite grupuri pentru a pătrunde în regiunea Odesa cu scopul de a destabiliza situaţia din regiune. În legătură cu acest fapt, Ucraina a intensificat controlul la acest segment. În replică, Tiraspol a declarat că Ucraina blochează regiunea şi limitează drepturile cetăţenilor transnistreni la libera circulaţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?