X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fostul președinte al Kirghizstanului a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

5 apr. 2014,, 14:05   Externe
4796 0
Foto : tsn.ua
Fostul președinte Kurmanbek Bakiev a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru organizarea atentatului asupra omului de afaceri britanic Sean Daley.

Recent toate persoanele implicate în dosarul penal au fost condamnate. Kurmanbek Bakiev a fost condamnat la 25 ani de închisoare cu confiscarea averii, cu ispășirea pedepsei într-o colonie cu regim strict. Fratele său Janiș Bakiev a fost condamnat la închisoare pe viață cu confiscarea averii și ispășirea pedepsei într-o colonie de regim special. Fiii fostului președinte, Marat Bakiev a fost condamnat la 20 de ani, iar Maxim Bakiev - la închisoare pe viață cu confiscarea averii și ispășirea pedepsei într- o colonie cu regim special .

Fostul președinte al Republicii Kîrgîzstan, precum și rudele sale apropiate sînt acuzate de omorul reprezentantului companiei "Oxus", britanicul Sean Daley.

Din materialele dosarului rezultă că la sfîrșitul anului 2005, Maxim Bakiev și Kurmanbek Bakiev au conspirat cu scopul îmbogățirii ilicite prin obtinerea ilegală a drepturilor exclusive de exploatare a minei de aur Djherui și vînzarea ulterioară a acesteia unor terțe persoane.

Licența de exploatare aparținea companiei "Oxus", al cărei reprezentant, Sean Daley, în martie-iulie 2006 a dus o campanie de publicitate în mass-media, parlament și guvern pentru a explica noile propuneri investiționale ale firmei. Cota Kîrgîzstanului a fost stabilită la 50 la sută.

Cu toate acestea, conducerea țării a refuzat serviciile firmei, iar guvernul prim-ministrului Kulov a aprobat un proiect de acord cu compania austriaca GOLD Global Holding GmbH, care a oferit condiții mai puțin favorabile.

Potrivit anchetatorilor, pentru a evita publicitatea acestui fapt, frații Maxim și Marat Bakiev au conspirat împreună cu unchiul lor Janibek Bakiev. Maxim a transmis rudelor indicația tatălui său de a-l omorî pe Daley.

Tentativa de asasinat a britanicului a fost comisă la 7 iulie 2006. Un necunoscut a tras cîîteva focuri în Daley din pistolul marca Margolin. Omul de afaceri a supraviețuit și în curînd a plecat din Kîrgîzstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?