Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Fost viceministru: În ministerul de interne are loc o antireformă

3 apr. 2014,, 12:30   Societate
4526 0
Foto: noi.md
Tot mai multe persoane competente pleacă din structurile Ministerului Afacerilor Interne, fiind nemulțumite de faptul că instituția este extrem de politizată, dar și din cauza salariilor mici. Opinia aparține fostului viceministru de interne Ghenadie Cosovan și a fost exprimată pentru NOI.md în contextul anunțului făcut recent de ministrul Dorin Recean, potrivit căruia instituția pe care o conduce se confruntă cu problema deficitului de cadre.

Fiind solicitat să comenteze situația din cadrul ministerului de interne, Cosovan a explicat că multe persoane cu verticalitate au părăsit sistemul, iar cei care au rămas activează în baza criteriului cumetrismului.

„E convingerea mea că are loc o antireformă în MAI. Cei de acolo nu se axează pe profesionalism și devotament, dar pe culori politice. Multe persoane competente au plecat în afara țării, iar unii au fost pensionați la vîrsta de treizeci și ceva de ani, pentru că au verticalitate și nu au vrut să se supună unor comenzi. Au plecat persoanele competente, rămîn doar acei care au cumetri, nănași, rude în sistem”, a spus Cosovan.

Potrivit fostului viceministru, autoritățile nu au respectat promisiunile prin care s-au angajat să majoreze salariile polițiștilor, iar indexările operate pînă în prezent sînt nesemnificative.

„Sînt foarte mulți care pleacă din cauza salariilor mici. Promisiunile că le vor fi mărite salariile sînt false. Majorarea cu 300 de lei nu este practic nimic. Persoanele nu sînt remunerate pentru serviciul pe timp de noapte, în zilele de odihnă”, a spus Cosovan.

Menționăm că ministrul de interne, Dorin Recean, a declarat recent că în prezent, în MAI sînt peste 1000 de locuri vacante. Recean a explicat că acest lucru s-a întîmplat în urma curățirii sistemului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?