X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii cer majorarea pensiilor cu 20%

26 mar. 2014,, 12:38   Societate
4424 1
Foto: infrofunzime.md
Membrii și adepții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au pichetat astăzi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde a avut loc şedinţa comisiilor parlamentare. Participanții la acțiune s-au arătat indignați de intenția Guvernului de a indexa pensiile cu doar 6-7% în condițiile în care tarifele și prețurile la produsele de primă necesitate au crescut de 3-4 ori.

Socialiștii cer majorarea pensiilor cu 20%, egalarea în drepturi a pensionarilor care au ieșit la pensie pînă și după anul 1999, precum și transmiterea dreptului la pensie pe 5 ani urmașilor rudele cărora au decedat înainte de ieșirea la pensie.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că pensionarii nu pot trăi cu o pensie lunară de 700 de lei, de aceea ea trebuie mărită.

„Vîrsta de pensionare trebuie redusă, iar dacă omul a decedat înainte de vîrsta de pensionare, timp de cinci ani pensia lui trebuie transferată familiei. Anume o astfel de experienţă se practică în Europa, unde se vrea Moldova", a menţionat Batrîncea, amintind că pînă la alegeri autorităţile au promis că pensionarii vor primi o pensie de circa 250 de euro.

Participanții la pichetare au scandat: „Cerem majorarea pensiilor!", „Bătrînilor – un trai decent!", „Nu genocidului!", „Jos Buliga!".

Socialiștii insistă ca proiectele de lege elaborate de ei în domeniul sistemului de pensii să fie incluse în regim de urgență pe agenda de lucru a Parlamentului și să fie aprobate în cel mai scurt timp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?