X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Transnistria vor fi create trei zone economice libere

13 mar. 2014,, 13:00   Societate
4316 0
Foto : evz.ro
În Transnistria urmează să fie create trei zone economice libere de producție, relatează NOI.md. Documentele respective au fost aprobate de executivul de la Tiraspol. Zonele economice libere de producție urmează să fie create în microraionul Severnîi din orașul Bender, în satul Cremenciug și în orașul Dubăsari.

Ministrul Dezvoltării Economice al Transnistriei, Vladimir Artiomenko, a menționat că scopul creării acestor zone este sporirea activității economice în raioanele unde vor funcționa aceste zone, dezvoltarea social-economică a regiunii în ansamblu, asigurarea condițiilor pentru ridicarea nivelului de angajare a populației în cîmpul muncii, atragerea investițiilor pentru organizarea și dezvoltarea întreprinderilor orientate spre export și a celor care înlocuiesc importul cu mărfuri locale.

Rezidenții zonelor economice libere de producție vor fi scutiți de plata impozitului funciar și a impozitului pe venit. Șeful executivului transnistrean, Tatiana Turanskaia, a menționat că deciziile adoptate vor permite ca fiecare agent economic să se poată realiza în cadrul zonei economice libere de producție. Necesitatea adoptării documentului are o importanță deosebită, în special în Zona de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?