X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, despre luxul din birourile guvernamentale

24 iun. 2019,, 14:50   Politică
9220 0

Fosta guvernare democrată a cheltuit zeci de milioane de lei în ultimii ani pentru lucrări de reparație în clădirea Guvernului și a creat condiții de lux în biroul ex-premierului Pavel Filip, dar și în cele ale vicepremierilor.

Prim-ministra Maia Sandu le-a arătat astăzi jurnaliștilor cum este amenajat etajul cinci al Guvernului, transmite tv8.md.

Potrivit prim-ministrei, cheltuielile pentru mentenanța clădirii Guvernului au crescut mult, de la un milion de lei pe an la 28 de milioane în anul 2017, iar anul trecut, pentru reparații în Executiv s-au cheltuit alte 23 de milioane de lei.

„Nu s-a făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru toți angajații din Casa Guvernului, ci în special pentru cei care au stat la etajul cinci, prim-ministru și echipa sa, viceprim-miniștri…Condiții de lux, dacă ne amintim că în R. Moldova sînt instituții școlare care au viceu afară. Cred că prioritățile au fost alese greșit”, a spus Maia Sandu.

Întrebată ce urmează să schimbe în biroul său, șefa Guvernului a răspuns: „Mare lucru nu putem face acum. Nu putem să scoatem covoarele să le împărțim pe bucățele, dar o să ne asigurăm că de acum încolo banul public se va cheltui eficient”.


Prima decizie care a fost luată pentru a reduce cheltuielile ține de interzicerea achiziționării florilor pentru birourile de la etajul cinci al Guvernului. Maia Sandu a dezvăluit că se cheltuiau sume mari pentru flori și a anunțat că va veni ulterior cu informații detaliate despre cît au costat reaparațiile și amenajarea birourilor din Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?