Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

În premieră pentru jurisprudenţa Moldovei, 16 judecători au fost numiţi concomitent în funcţii

4 mar. 2014,, 16:06   Societate
4332 0
Foto: unimedia.com
"În premieră pentru jurisprudenţa Moldovei, 16 judecători noi au fost numiţi concomitent marţi în funcţii, în instanţele de judecată din Chişinău, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)", a anunţat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a Republicii Moldova, Mihai Poalelungi.

Solicitat de agenţia "Infotag", Poalelungi a atras atenţia la renovarea fără precedent a componenţei de cadre a instanţelor de judecată din capitală.

"Funcţionari noi au apărut în judecătoriile a patru din cele cinci sectoare ale capitalei. Ne bucură faptul că toţi sînt specialişti tineri, ambiţioşi şi bine instruiţi. Mulţi au experienţă de activitate ca asistent de judecător, avem un doctor în drept, un avocat şi un procuror. Sînt profesionişti pe care, cred eu, ne vom putea baza şi pe a căror responsabilitate şi imparţialitate putem miza", a spus şeful CSJ.

În şedinţa CSM, judecătorul Curţii de Apel Bălţi, Valeriu Ciornea, a fost eliberat în legătură cu atingerea vîrstei limită de 65 de ani.

A fost menţinut avertismentul aplicat de către Colegiul disciplinar al CSM judecătorului de urmărire penală de la Judecătoria sectorului Rîşcani, Anatol Galben, pe care magistratul a încercat să îl conteste.

La Chişinău, pe lîngă cele cinci judecătorii de sector, îşi mai au sediul CSJ, Curtea de Apel, Judecătoria Comercială de Circumscripţie, Curtea Constituţională, Tribunalul Militar. 73 de judecători activează în cadrul judecătoriilor de prima instanţă, iar 89 – la celelalte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?