X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Parcul de autobuze din Chişinău se află în prag de faliment

28 feb. 2014,, 09:50   Societate
5527 0
Foto: trm.md
Parcul de autobuze din Chişinău se află în prag de faliment, de aceea trebuie în mod urgent întreprinse măsuri pentru soluţionarea problemei. O declarație în acest sens a făcut şeful parcului auto, Iacov Capcelea, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", funcţionarul vede "patru variante de soluţionare a problemei: privatizarea parcului, concesionarea, fuzionarea cu alte întreprinderi de transport, precum şi obţinerea unui credit, instalarea sistemului GPS şi verificarea periodică".

Potrivit lui Capcelea, "a patra variantă este cea optimă, deoarece parcul de autobuze va rămîne în proprietatea Primăriei şi vor fi soluţionate problemele apărute".

Primarul Dorin Chirtoacă a spus că "există şi alte două variante de soluţionare a problemei".

"Prima – obţinerea unui credit pentru procurarea unităţilor noi. A doua – concesionarea întreprinderii, acordarea autobuzelor unui întreprinzător străin, procurarea autobuzelor noi", a menţionat edilul.

Şeful Primăriei consideră prima variantă ca fiind mai potrivită, pentru că „în acest caz parcul va fi în subordinea Primăriei, iar în al doilea vor trebui găsite surse pentru achitarea subvenţiilor, ceea ce nu este de dorit".

Chirtoacă a propus semnarea unui contract cu BERD pentru obţinerea unui credit de 10 milioane de euro pentru înnoirea parcului de autobuze.

Potrivit primarului, "la Chişinău doar cinci rute transportă pasagerii dintr-un sector al capitalei în altul, iar 20 de rute asigură transportarea locuitorilor din suburbii în capitală".

"Trebuie decis ce facem cu maxi-taxiurile, care dublează autobuzele şi preiau tot venitul", a spus Chirtoacă.

Consilierul municipal din partea PCRM Victor Gurău a spus că "propunerile înaintate de primar demonstrează cît este de incompetent". Acesta a amintit că au fost experţi străini, au propus soluţionarea problemei, dar au fost daţi uitării.

"În linii generale, discutăm două soluţii şi, apropo, cele care sînt convenabile cuiva anume. Această situaţie vorbeşte despre faptul că cineva vrea să profite de pe seama parcului de autobuze", consideră consilierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?