X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Autorităţile Găgăuziei au condamnat conducerea Moldovei pentru „persecutarea participanţilor la referendum”

10 feb. 2014,, 15:46   Societate
2878 1
Foto: moldnews.md
Autorităţile Găgăuziei au condamnat „acţiunile conducerii Moldovei direcţionate spre persecutarea din motive politice a participanţilor la referendumul din 2 februarie, inclusiv a membrilor organelor electorale”.

Potrivit agenţiei „Infotag”, despre aceasta se vorbeşte în declaraţia comună a Adunării Populare a Găgăuziei (APG) şi executivului autonomiei, adresată conducerii Republicii Moldova, organizaţiilor internaţionale, misiunilor diplomatice şi surselor mass-media.

Documentul conţine cerinţele faţă de conducerea moldovenească „de a renunța la orice forme de presiune asupra organelor autonomiei, organizatorilor şi participanţilor la referendum şi de a înceta urmărirea penală a acestora; de a înceta urmărirea politică de către organele de forţă a tuturor membrilor comisiilor electorale, care au îndeplinit ordinul corespunzător al APG”.

Comratul oficial a chemat autorităţile Moldovei „la un dialog cu conducerea autonomiei fără presiune politică sau coercitivă, la demonstrarea înţelepciunii politice şi păstrarea stabilităţii în viaţa social-politică a ţării”.

APG a organizat în autonomie referendumuri cu privire la vectorul dezvoltării externe a Republicii Moldova şi cu privire la statutul suspendat al Găgăuziei. Instanţa de judecată şi autorităţile Moldovei le-au declarat ilegale, iar procuratura a intentat dosar penal pe numele organizatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?