Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Moldova ar putea rata credite din cauza lipsei de transparență în structura acționarilor băncilor

6 feb. 2014,, 15:30   Economie
4177 1
Foto: benzinga.com
Republica Moldova ar putea fi limitată în primirea liniilor de creditare din partea structurilor financiare internaționale, dacă în țară nu va fi făcută regulă în ceea ce privește transparența structurii acționarilor băncii. Declarația a fost făcută de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Drăguțanu, în pofida faptului că în ultimii doi ani autoritățile au întreprins măsuri serioase pentru asigurarea transparenței în instituțiile financiar-bancare din Moldova, ele cu regularitate primesc semnale clare din partea donatorilor internaționali, în special de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Mondială, privind necesitatea de a face regulă în ceea ce privește transparența structurii acționarilor băncii.

Dorin Drăguțanu a menționat că în caz contrar Moldova ar putea fi limitată în primirea liniilor de creditare din partea acestor instituții financiare, care sînt folosite pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?