X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Liberalii „se țin de cuvînt”

4 feb. 2014,, 15:55   Politică
5087 6
Foto: noi.md
După ce au anunțat ieri că vor cere excluderea bașcanului Găgăuziei din componența Guvernului, astăzi PL a înaintat parlamentului, cu titlu de iniţiativă legislativă, un proiect de lege în acest sens, transmite NOI.md.

În nota informativă a proiectului, deputaţii argumentează că „başkanul unităţii administrative Găgăuzia are la dispoziţie un sistem complet de mijloace legale pentru a-şi îndeplini obligaţiile, încadrarea în calitate de membru din oficiu al Guvernului nefiind justificată la etapa actuală. Astfel, majoritatea prerogativelor esenţiale atribuite membrilor Guvernului sînt disponibile autorităţilor Găgăuziei în baza altor acte legislative în vigoare, inclusiv a Constituţiei Republicii Moldova”. Reacția vine după ce Mihail Formuzal a susținut organizarea referendumului din Găgăuzia, considerat ilegal de autoritățile de la Chișinău.

„Implicarea nemijlocită a bașkanului UTA Găgăuzia în acțiunile ilegale de organizare a așa-zisului referendum din 2 februarie, acțiuni subversive îndreptate împotriva suveranității, integrității teritoriale, a valorilor democratice și a ordinii de drept în Republica Moldova, reprezintă un argument irecuzabil pentru excluderea acestuia din componența Guvernului Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?