Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Deputat: Achitarea benevolă a 2% din impozitul pe venit în favoarea ONG-urilor nu înseamnă spălare de bani

31 ian. 2014,, 09:43   Societate
3243 0
Foto: moldova.sports.md
„Proiectul de lege cu privire la achitarea benevolă a 2% din impozitul pe venit în favoarea organizaţiilor neguvernamentale (ONG) şi instituţiilor religioase nu va duce la scheme de spălare a banilor şi evaziuni fiscale”, consideră deputatul din partea PLDM, şeful Comitetului Naţional Olimpic al Moldovei, Nicolae Juravschi.

Potrivit agenţiei „Infotag”, acesta a opinat joi, în cadrul şedinţei grupului de lucru cu privire la discutarea proiectului, că ”ONG-urile necesită o bază financiară şi un astfel de proiect va influenţa pozitiv activitatea lor şi dezvoltarea proiectelor pentru cetăţeni”.

„Legea cu privire la sponsorizare este demult actuală. Ca o persoană din domeniul sportului, vreau să menţionez că dezvoltarea programelor pentru tineret şi promovarea unui mod de viaţă sănătos sînt foarte importante pentru orice ţară. Trebuie să conştientizăm că aceştia nu sînt nişte paşi pentru evaziune fiscală, ci un ajutor social”, este convins deputatul.

Fondatorul ansamblului de dans „Codreanca”, Petru Guzun, de asemenea consideră că „încălcarea legislaţiei fiscale nu va avea loc, deoarece în calitate de donatori vor fi persoane fizice, nu juridice”.

Autorul proiectului, liberal-democratul Ghenadie Ciobanu, a spus că ”pentru obţinerea rezultatelor dorite trebuie asigurată transparenţa sistemului fiscal, altfel acest proiect nu va avea sens”.

„Cetăţenii vor aloca o parte din veniturile lor pentru activitatea ONG-urilor. Apariţia unor surse suplimentare pe conturile organizaţiilor va duce la un nivel sporit al independenţei acestora. Acest fapt doar va îmbunătăţi situaţia din domeniu, deoarece ONG-urile nu se vor baza doar pe proiectele de stat”, a menţionat deputatul.

Consiliul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din Moldova a criticat acest proiect, considerînd că acesta este netransparent şi imperfect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?