Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Analist politic: Autoritățile din Ucraina nu știu ce să facă (VIDEO)

29 ian. 2014,, 02:52   Externe
4590 0
Foto: mir24.tv
Rada Supremă a Ucrainei, marți, în cadrul sesiunii extraordinare, a anulat o serie de legi, pe care opoziția le-a numit "dictatoriale". În aceeași zi, prim-ministrul Nikolai Azarov a demisionat "în vedrea creării oportunităților suplimentare pentru un compromis social-politic". Acțiunile autorităților ucrainene le-a comentat analistul politic Vadim Elfimov.

- Puterea face concesii opoziției. La ce bun astfel de avansuri ?

- Acestea sînt niște mișcări sporadice ale actualei guvernări, deoarece ea nu știe cum să depășească criza care a devenit evidentă, a intrat în faza de confruntare fierbinte și amenință Ucraina cu dezmembrare. Conflictul prelungit s-a soldat cu colaps și este nevoie de acțiuni concrete, dar guvernarea nu prea are idee ce trebuie să facă. Guvernarea negociază cu liderii opoziției și apoi declară că ei nu controlează Euromaidanul - atunci la ce bun toate aceste aranjamente ? Pînă la un compromis adevărat, mi se pare, este încă foarte departe.

- Credeți că după aceste decizii "Berkutul" și trupele de interne nu vor avea întrebări față de autorități?

- Se servească patria și statul, să apere legea în țară este de datoria lor. Dacă puterea manifestă indecizie și inconsecvență, aceasta subminează moralul, dar militarii și forțele azu misiunea de aproteja nu persoane și figuri, ci legea. Iar legea este de partea guvernării, care a fost aleasă în mod democratic – de partea președintelui Ianukovici și a Radei Supreme.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?