X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Ministerul Economiei speră că preţul de cumpărare a energiei electrice va fi redus

24 ian. 2014,, 09:40   Societate
2822 5
Foto: noi.md
Moldova poartă tratative de semnare a unor contracte noi pentru furnizarea energiei electrice şi speră că preţul pentru aceasta se va micşora. Despre aceasta a declarat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit agenţiei „Infotag”, ministrul a amintit că termenul de valabilitate a actualelor contracte expiră la finele lunii martie.

Potrivit lui Lazăr, reprezentanţii companiei „Energocom”, care se află în subordinea Ministerului Economiei, deja au trimis partenerilor externi propuneri comerciale pentru stabilirea tarifelor noi. „Scopul nostru este de a obţine cel mai mic preţ posibil în această regiune. Au fost trimise propuneri comerciale tuturor operatorilor ucraineni, precum şi CTE Cuciurgan. La momentul actual cel mai mic preţ este pe piaţa română, de aceea am început negocierile cu operatorii din România”, a comunicat Lazăr.

Capacităţile proprii au permis acoperirea necesităţilor republicii doar la nivel de 20-25%. În prezent Moldova procură energie electrică de la compania ucraineană DTEK Vostokenergo şi de la CTE Cuciurgan, care aparţine companiei Inter RAO EES. Preţul de cumpărare constituie 6,9 cenţi SUA pentru 1 kW/h, rămînînd neschimbat din 1 aprilie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?