Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Traian Băsescu şi-a reiterat poziţia referitor la unirea României cu Moldova (VIDEO)

6 ian. 2014,, 13:04   Politică
6803 6
Foto: ziarulalb.ro
După ce a declarat în repetate rînduri că optează pentru unirea României cu Republica Moldova, preşedintele Traian Băsescu şi-a reiterat mesajul în cadrul unei emisiuni televizate, declarînd că „România are obligația de a se uni cu Republica Moldova pentru ca aceasta din urmă să își poată continua parcursul european”. Poziţia a fost exprimată de Băsescu pentru postul român de televiziune B1 TV.

Băsescu se arată convins că Chişinăul continuă să fie supus presiunilor din partea Moscovei, în contextul conflictului transnistrean.

“Cheia și butoanele nu sînt în Chișinău, ci la Moscova. Am văzut ce s-a întîmplat cu Ucraina, cu Armenia. Eu ca politician cu experiență nu pot să nu iau în considerație posibilitatea unei întoarceri în Moldova a Partidului Comuniştilor. Dacă presiunile vor fi uriașe, România trebuie să îi ofere un drum către UE. În România, 70% doresc unirea, în timp ce în Moldova doar 30% doresc acest lucru”, a afirmat Traian Băsescu.

Demnitarul român a precizat că problema unirii Moldovei cu România trebuie lansată spre dezbateri în rîndul clasei politice româneşti.

“România trebuie să înceapă o dezbatere internă care nu îi privește pe politicienii de la Chișinău, dacă e de acord cu unirea cu Republica Moldova. De ce? La un moment dat, datorită existenței unei opoziții, datorită Transnistriei şi Găgăuziei, România are obligația de a-i reda parcursul european Republicii Moldova prin unirea cu România”, a subliniat preşedintele român.

Precizăm că anterior, Traian Băsescu a declarat că se va ocupa de proiectul unirii Moldovei cu România după ce va termina mandatul. Premierul Iurie Leancă a criticat poziţia lui Băsescu, precizînd că asemenea declaraţii creează probleme în calea integrării europene a ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?