X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Diplomat american: Rusia este o problemă mai mare pentru Occident decît Ucraina

27 dec. 2013,, 11:56   Externe
7267 2
Foto: rusmirzp.com
Spre deosebire de Uniunea Sovietică, Rusia devine tot mai integrată în economia mondială și depinde de beneficiile sale. De aceasta trebuie să se folosească Occidentul pentru a încuraja reformele, scrie în articolul său de pe site-ul CNN fostul secretar de stat al SUA pentru economie și fost ambasador al SUA la OSCE, Philip Alan Larson.

"În ciuda aparențelor, problema Occidentului nu este Ucraina" , - consideră Larson.

El crede că demonstrațiile din Ucraina demonstrează dorința ucrainenilor de a se mișca spre Europa. Dar, în opinia sa, problema se află în comportamentul Rusiei. "Problema este în Rusia și dorința sa de a menține Ucraina în orbita sa, prin amenințări și stimulente", - afirmă diplomatul.

Potrivit lui Larson, ideea că cel mai bun mod de a stimula reformele politice și economice în Rusia este de a folosi puterea exemplului, realizînd reforme de succes în Ucraina, în lumina evenimentelor din ultimele săptămîni, din Ucraina nu par a fi atît de convingătoare.

"Abordarea "în primul rînd Ucraina", a intrat în vogă, deoarece liderii ruși pur și simplu dădeau la o parte criticile cu privire la atitudinea lor față de drepturile omului și standardele de conduită în afaceri. Spre deosebire de Uniunea Sovietică, Rusia devine tot mai integrată în economia mondială și depinde de beneficiile pe care aceasta le oferă. Creșterea și veniturile de stat au nevoie de acces la piețele de export din străinătate", - afirmă diplomatul și, prin urmare, reiterează că aceasta dă pîrghii de influență mai mari Occidentului, de exemplu, asupra elitelor care profită de mobilitatea internațională pentru a se bucura de viață în Occident . Ca exemplu de astfel de pîrghii , Larson aduce Actul Magnitski . "Anumite prevederi ale Actului forțează administrația SUA la punerea în aplicare a legii pentru o agendă de afaceri cu Rusia, pentru a proteja investitorii", - adaugă el.

Potrivit lui Larson, prevenirea utilizării de astfel de țări ca Rusia a deschiderii economiei mondiale fără a respecta normele corecte de piață, sau fără a respecta doleanțele țărilor independente, cum ar fi Ucraina, să-și dezvolte propriile relații economice în interesul SUA și UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?